Mine aktiviteter / rutiner / interesser

Opdatered av Lifetools AS

Det at beskrive hvordan forskellige rutiner udføres, er en vigtig del af at skabe trygge rammer for personen, og giver et godt udgangspunkt for ligeværdig samhandling. Her kan du lære hvordan du bruger en beskrivelse af rutiner sammen med forskellige samhandlingsbeskrivelser, udtryk og mål.

Se også: Sådan lager du en rutine i Creator

Fra Dashboardet kan du åbne genvejene til Aktiviteter, Interesser og Rutiner ved at klikke på ”La os lave noget sjovt”, ”Lad mig vise dig” eller ”Lad os se”.

Eller du kan åbne menuen øverst i venstre hjørne ved at gå ind på Mine rutiner, Mine aktiviteter og Mine interesser.

Fælles for disse tre elementer er, at de er organiseret på samme måde. Klikker du dig ind på en af dem, vil du åbne et tilhørende artikelbibliotek med oversigt over alle offentliggjorte rutiner, aktiviteter eller interesser.

I hvert af bibliotekerne har du et søgefelt. Klik i feltet for at få vist et tastatur. Skriv søgeord og klik på søg. Det vil begrænse visningen til kun at omfatte de artikler, der indeholder dit søgeord. Klik på ”Fjern filter” for at nulstille.
  1. Søk etter nøkkelord
    I hvert af bibliotekerne har du et søgefelt. Klik i feltet for at få vist et tastatur. Skriv søgeord og klik på søg. Det vil begrænse visningen til kun at omfatte de artikler, der indeholder dit søgeord. Klik på ”Fjern filter” for at nulstille.
  2. Filtrér efter kategorier
    Tryk på ”filtervalg” for at se og søge i de kategorier, der er oprettet under Rutiner, Aktiviteter og Interesser. Marker den kategori du ønsker at åbne, og klik så på ”vis resultat”. Derved begrænses søgningen til de artikler, som findes i netop den valgte kategori. Klik på ”Fjern filter” for at nulstille søgning.
  3. Lær indholdet at kende
    Når du åbner det enkelte bibliotek, vil du se nogle informationer om den enkelte artikel. Det er titel på artiklen, de første linjer i teksten vil være synlig, og du vil se et hængelåsikon. Er hængelåsen åben, betyder det, at indholdet ikke er sensitivt. Hvis hængelåsen er låst, betyder det at indholdet er sensitivt, og dermed ikke vil være synligt for personer, som er logget ind som kommunikationspartner uden tavshedspligt eller som gæst. Under teksten vil du også se nogle ikoner som indikerer hvad artiklen indeholder.
    • To hænder indikerer om artiklen indeholder beskrivelser om samhandling.
    • En lænke indikerer om der er knyttet udtryk til artiklen.
    • En målskive indikerer om det er beskrevet mål knyttet til artiklen.
    Se indholdet i den enkelte artikel ved at klikke på den. Indholdet i den rutine, aktivitet eller interessen du åbner, vil blive læst op med en talesyntese. Ved siden af teksten vil du ser den video eller det foto som beskriver artiklen.
    Under medie har du mulighed for at åbne tilknytninger ved at klikke på lænke ikonet ”vis tilknytninger”. Her vil du få adgang til indhold, der er knyttet til beskrivelsen af den aktuelle rutine, aktivitet eller interesse.
    • Samhandling: her beskrives handlingsrækkefølgen. Hvordan du spøger mig om noget. Hvordan du fortæller mig hvad det er, der skal ske. Hvordan du bedst forklarer det, vi foretager os og til slut hvordan du afslutter.
    • Udtryk: her vil du få adgang til udtryk, som er knyttet til rutinen, aktiviteten eller interessen.
    • Mål: her vil du få adgang til målbeskrivelser, der er knyttet til rutinen, aktiviteten eller interessen.
    Klik på krydset øverst i højre hjørne for at lukke artiklen.

Hjalp dette?