Klargøring og aktivering

Opdatered av Lifetools AS

Dette afsnit hjælper dig i gang med aktiveringen af KnowMe efter du har modtaget hjælpemidlet fra din kommune/kommunikationscenter. Hvad du har af forhåndsviden er bestemt af, om du har haft en forudgående afprøvningsperiode, eller om du er helt ny i forhold til systemet. Her under finder afsnit, der forklarer mere om dette. Vælg den aktivering der passer for dig.

I pakken med hjælpemidlet finder du:

KnowMe leveres som en samlet løsning med hardware, software og cloudløsning. Licensperioden har en varighed på 3 år, og her er en liste med det, du får:

• KnowMe-licens med ubegrænset antal brugere (netværksmedlemmer)
  • Gratis softwareopdateringer
  • iPad (64GB) - bruges som kommunikationsplatform
  • Cover og skulderrem
  • Ubegrænset skylagring for kontoen
  • Ubegrænset teknisk brugerstøtte
  • 10 timer teknisk oplæring (net baserede møder)

Klargøring

1. Tag iPaden ud af æsken. Under den finder du en samtykkeerklæring, som skal underskrives af forælder/værge og returneres til os.
  2. Tag bæreselen ud af posen. Monteringsanvisning for selen kan du finde her
  3. Tænd iPaden. Du tænder iPaden ved at trykke på knappen på den en kortsiden af maskinen i 3 sekunder. Du vil nu komme til maskinens login side
  4. Log på maskinens operativsystem (iOS). Du skal logge dig ind på selve iPaden for at få adgang til de forskellige apps. Koden til at logge på maskinen har vi lagt ind på forhånd. Koden finder du på i det informationsbrev, som ligger i iPad-æsken. For at opnå maksimal sikkerhed i forhold til hjælpemidlet, anbefales det at skifte koden, når du har logget på første gang. Koden ændrer du under: Indstillinger /Touch ID & Kode
  5. Opret adgang til nettet (WIFI). Husk at aktivere WIFI-adgang på enheden lige efter du har logget på. Dette vigtigt for den videre aktivering af systemet. Adgang til WIFI-indstillinger finder du i Indstillinger/WIFI/Vælg netværk

NB! Nogle offentlige/kommunale netværk vil kræve, at man logger sig ind via egen login side. Denne side vil forsøge at åbne automatisk i browseren ”Safari”. På grund af vores strenge personværnregler vil sådanne login sider i udgangspunktet være blokkerede. Tag kontakt med os på support@lifetools.no så vi kan åbne for adgangen til denne side for dig.

Aktivering

For at aktivere selve KnowMe systemet første gang, skal du først åbne appen COMPANION på denne maskine. Dernæst vælger du «Registrer ny bruger» og følger anvisningerne for oprettelse af en ny klient (den hjælpemidlet tilhører) og for en ny bruger (dig). Det kan være en fordel, at det er en af forældrene/værgen, der registrerer sig første gang, da denne person automatisk i systemet får status som «Forældre/værge». Denne status betyder, at personen har en juridisk binding til ejeren af dette hjælpemiddel, og er pligtig til at udfylde den vedlagte samtykkeerklæring på vegne af ejeren af hjælpemidlet. Hvis det af praktiske årsager ikke er muligt eller praktisk at det er forældre/værge, der registrerer sig første gang, kan denne status ændres på et senere tidspunkt. Se «Mit netværk» i webportalen CREATOR www.creator.knowme.no

NB! Hvis du allerede har oprettet en prøvelicens hos os og ønsker at videreføre denne, kan du aktiverer 3-årsplan ved at logge ind på Companion-appen på denne maskine med dit brugernavn og det kodeord, du oprettet i forbindelse med prøvelicensen. Derefter vælger du klienten (den som ejer hjælpemidlet) fra den liste, du ser. Companion verificerer dig og henter klientens profil. Prøvelicenskontoen bliver nu automatisk konverteret til en 3-års licens. Nu er alt sat op, og du er nu klar til at bruge alle apps i systemet.

Hvor logger jeg på?

• For KnowMe Creator: creator.knowme.no (webportalen tilgås via en standard webbrowser)
  • For KnowMe Companion: denne appen ligger allerede installeret på denne maskine
  • For KnowMe Observer: appen ligger allerede installeret på denne maskine

Du kan med fordel også hente Observer-appen på dine andre mobile enheder som for eksempel din mobiltelefon.

Observer til iOS (iPhone / iPad) finder du her

Observer til Android finder du her