Sådan opretter du en ny interesse

Opdatered av Lifetools AS

I interessebiblioteket kan du organisere personens interesser i forskellige mapper og undermapper. Strukturen er til for at skabe et godt overblik over hvilke interesser, der har en sammenhæng med hinanden i et hierarki. Brug gerne farvekoder for at markere denne sammenhængen. Opret interessekort på det mappeniveau, der passer bedst. Ved at arbejde systematisk på denne måde, er det lettere at finde frem til rette interesse i COMPANION-appen under samhandling. Tip! Indholdet vil blive mere nært og personligt ved at skrive fra personens perspektiv. Brug ”jeg”-formen.

Opret kategori og interesse

1. Log ind med dit brugernavn og kodeord på creator.knowme.no
  2. Vælg ”Mine interesser” fra menuen i venstre side, eller brug genvejen på Dashboardet.
  3. Opret kategori ved at trykke på ”Ny kategori”. Giv kategorien et navn og eventuelt en farve.
  4. Opret et nyt interessekort ved at vælge ”Ny interesse”, og følg trinnene i opgavelisten.

Udfyld interessekortet

Indholdet gemmes automatisk mens du arbejder. Tryk på "Gem" for at være sikker på at de sidste ændringer er gemt.

1. Vælg medie for rutineanalyse (obligatorisk) Du kan du hente fotos og video fra Mediebiblioteket eller Observasjoner. Åben og marker det medie du skal bruge ved at trykke på ”Vælg”.
  2. Giv interessen en overskrift (obligatorisk) Klik på Nyoprettet kort, giv interessen en forklarende titel og tryk på gem
  3. Beskriv interessen (obligatorisk) Skriv informationer om interessen.
  4. Beskriv eventuelle mål for interessen Her kan du benyttet et eller alle felterne for at skrive informationer om handlingsrækkefølge.
    • Hvordan du stiller mig spørgsmål/inddrager mig: Tager personen selv initiativ til at starte sin interesse? Eller er det omsorgspersonerne der tilrettelægger for at påbegynde interessen? Beskriv her hvordan man kommer i gang med interessen. Findes der flere alternativer i interessen bør man beskrive, hvordan personen vælger.
    • Hvordan du fortæller mig hvad der skal ske: Interesser kan være alt fra hvad personen kan lide at se på TV, hvilken musik der foretrækkes, dans og bevægelser, samspil. lege med favoritlegen og så videre.
    • Hvordan du forklarer mig det, vi foretager os: Her kan du beskrive samspillet undervejs i interessen. Beskriv om du stopper op i samspillet for eksempel at vente respons og fortsættende initiativer før du fortsætter.
    • Hvordan du afslutter: Beskriv hvordan du bedst slutter rutinen. Beskriv om det fortælles med ord, tegn til tale eller symboler eller andet.
  5. Giv interessen nøgleord. Tilføj nøgleord som er gældende for indholdet i interessen. Dette vil gøre det lettere at søge i Companion-appen senere. Hver enkelt ord som skrives ind vil være søgbare ord, så undgå at lægge hele sætninger ind.
  6. Tilføj medie som viser interessen. Marker hvilket medie som skal vise interessen. Klik på den fil, du vil bruge, så den får en orange markør på sig.
  7. Indeholder rutinen sensitiv information? Marker om interessen indeholder noget sensitivt.

Hvordan offentliggør man?

Når alle obligatoriske felter er udfyldt, kan du offentliggøre, hvis du er logget ind som forældre/værge eller administrator. Tryk gem, derefter offentliggør.

Hvordan bruge man gruppebesked?

Når du åbner gruppebesked vil du få skrivefelt. Skriv din besked og tryk send. Denne besked vil være synlig for alle i netværket næste gang de logger ind på creator.knowme.no