Slik lage du en ny aktivitet

Oppdatert av Lifetools AS

I aktivitetsbiblioteket kan du organisere dine aktiviteter i ulike mapper og undermapper. Dette er for å holde en god oversikt over hvilke aktiviteter som er beslektede med hverandre i et hierarki. Bruk gjerne fargekodevelgeren for å markere denne beslektningen. Lag så aktivitetskort på det mappenivået som passer best. Ved å jobbe systematisk på denne måten så er det lettere å finne frem til riktig aktivitet i COMPANION-appen under samhandling. Tips! Innholdet vil bli mer nært og personlig ved å skrive ut i fra personens perspektiv. Bruk "jeg"-formen.

Opprett kategori og aktivitet

1. Logg inn med ditt brukernavn og passord på creator.knowme.no.
  2. Velg «Mine aktiviteter» i menyen på venstre side, eller klikk deg inn på snarveien som ligger på dashbordet under Aktiviteter "Kom i gang"
  3. Velg en kategori, eller lag en ny ved å velge "Ny kategori". Gi kategorien et navn, og bruk fargepaletten for å gi aktivitetskategorien ønsket farge.
  4. Åpne kategorien, her vil du ha to valg, opprett "ny aktivitet" eller "ny underkategori".
Kategoriene brukes for å holde orden i aktivitetskortene slik at de blir lettere å finne i Companion-appen. Du kan organisere ytterligere ved å lage underkategorier med knappen "Ny underkategori".

Fyll ut aktivitetskortet

Kom i gang med aktivitetsbeskrivelsen ved å trykke på opprett. Du vil da få opp en rekke oppgaver som skal fylles inn. Noen av disse oppgavene er påkrevd å fylle inn for å kunne publisere aktiviteten. Disse oppgavene er markert med et oransje utropstegn (!).
Innholdet lagres automatisk mens du jobber. Trykk på "Oppdater" for å være sikker på at de siste endringene er lagret.

1. Velg media for aktivtetsanalyse

Velg mellom å hente fil fra mediabibliotek eller fra mine observasjoner. Åpne valgt plassering, trykk på velg under filen du ønsker å bruke for å beskrive aktiviteten. Velger du flere filer vil disse kun være synlig inne i creator. Filene du har valgt vil legge seg i rekkefølge og du vil få tilgang på flere redigeringsalternativer. Klipp til filmen, senk eller øk hastigheten, velg å se filmen i videoramme for videoramme for mikroanalysering.

1. Gi aktiviteten en overskrift

Trykk på skivefeltet i "Nyopprettet kort". Skriv inn en beskrivende tittel for aktiviteten, trykk lagre

1. Beskriv aktiviteten
    Legg inn informasjon om aktiviteten
  2. Beskriv eventuelle aktivitetesmål

Tips! Ta gjerne utgangspunkt i mål som er definert i en IP/IOP, sakkyndig eller andre styringsdokumenter. Eks, jobbes det med hverdagslivstrening (ADL-ferdigheter), deltagelse, mestring og selvstendighet?

1. Beskriv samspill i aktiviteten

Her kan du benyttet et eller alle feltene for å legge inn informasjon om handlingsrekkefølge. Eks. Forberedes brukeren for atktiviteten ved å bli fortalt det muntlig, vises det et symbol, legges det tegn til kroppen eller kanskje har dere et konkret som bruker får kjenne på for å forberedes på hva som skal foregå. Hvordan gjennomføres aktiviteten, setter man ord på det som skjer, legger tilrette for å ta velg, velge mellom fler alterativer eller lignene. Og til slutt hvordan avsluttes denne aktiviteten?

1. Gi aktiviteten nøkkelord

Skiv inn nøkkelord som vil gjøre det lett å søke opp på Comanion-appen i etterkant. NB! Hvert enkelt ord vil være søkbart.

1. Legg til media som viser aktiviteten

Marker det media som skal benyttes ved å trykke på filen, filen som er valgt vil få en orange markør på seg.

1. Inneholder aktiviteten sensitiv informasjon?

Marker om aktiviteten inneholder sensitiv informasjon. Ved å huke av for ja her vil dette aktiviteten ikke være tilgjengelig for de som eventuelt har brukertilgang som gjest eller kommunikasjonspartner uten taushetsplikt.

Aktiviteten vil få et hengelås ikon på seg, som skal være med å bevisstgjøre kommunikasjonspartnere og administratorer som kan se innholdet om at dette er sensitivt.

Publisere aktiviteten

Innholdet lagres automatisk undervis mens du jobber. Når du er ferdig med alle oppgavene over kan du publisere innholdet. Er du logget inn med administasjon eller foreldre/verge tilgang vil du ha mulighet til å publisere. Trykk på "Publiser", da vil innholdet bli tilgjengelig i companion appen på iPaden.

Slik bruker du gruppemeldinger: Åpne gruppemelding, da vil få opp et chatfelt. Skriv inn din beskjed og trykk send. Denne melingen vil være synlig for alle i nettverket neste gang de logger inn på creator.knowme.no