Slik lage du en ny aktivitet

Oppdatert av Lifetools AS

I aktivitetsbiblioteket kan du organisere dine aktiviteter i ulike mapper og undermapper. Dette er for å holde en god oversikt over hvilke aktiviteter som er beslektede med hverandre i et hierarki. Bruk gjerne fargekodevelgeren for å markere denne beslektningen. Lag så aktivitetskort på det mappenivået som passer best. Ved å jobbe systematisk på denne måten så er det lettere å finne frem til riktig aktivitet i COMPANION-appen under samhandling. Tips! Innholdet vil bli mer nært og personlig ved å skrive ut i fra personens perspektiv. Bruk "jeg"-formen.

Opprett kategori og aktivitet

1. Velg «Mine aktiviteter» i menyen på venstre side, eller klikk deg inn på snarveien som ligger på dashbordet under Aktiviteter "Kom i gang"
  2. Velg en kategori, eller lag en ny ved å velge "Ny kategori". Gi kategorien et navn, og bruk fargepaletten for å gi aktivitetskategorien ønsket farge.
  3. Åpne kategorien, her vil du ha to valg, opprett "ny aktivitet" eller "ny underkategori".
Kategoriene brukes for å holde orden i aktivitetskortene slik at de blir lettere å finne i Companion-appen. Du kan organisere ytterligere ved å lage underkategorier med knappen "Ny underkategori".

Fyll ut aktivitetskortet

Kom i gang med aktivitetsbeskrivelsen ved å trykke på opprett. Du vil da få opp en rekke oppgaver som skal fylles inn. Noen av disse oppgavene er påkrevd å fylle inn for å kunne publisere aktiviteten. Disse oppgavene er markert med et oransje utropstegn (!).
Innholdet lagres automatisk mens du jobber. Trykk på "Oppdater" for å være sikker på at de siste endringene er lagret.

1. Velg media for aktivtetsanalyse

Velg media (film eller bilde) fra mediebiblioteket eller fra observasjoner. Få tilgang på alle filene dine ved å trykke på "Mediebiblioteket". Marker filen du vil bruke ved å trykke på "velg". Velg "Observasjoner" for å utforske innholdet i observasjonskortene. Klikk på "utforsk" for å se innholdet, med filer og tekst som beskriver observasjonen. Klikk på "velg" under filen fra observasjonen for å markere filen du ønsker å bruke.

1. Gi aktiviteten en overskrift

Trykk på skivefeltet i "Nyopprettet kort". Skriv inn en beskrivende tittel for aktiviteten, trykk "lagre"

1. Beskriv aktiviteten

Legg inn informasjon om aktiviteten

1. Beskriv eventuelle aktivitetesmål

Tips! Ta gjerne utgangspunkt i mål som er definert i en IP/IOP, sakkyndig eller andre styringsdokumenter. Eks, jobbes det med hverdagslivstrening (ADL-ferdigheter), deltagelse, mestring og selvstendighet?

1. Beskriv samspill i aktiviteten

Her kan du benyttet et eller alle feltene for å legge inn informasjon om handlingsrekkefølge.

• Hvordan du spør meg: Beskriv hvordan det forberedes på aktiviteten. Vises det for eksempel et konkret som brukeren forbinder med det som skal skje? Eller forberederedes det ved å fortelle med ord, symboler eller tegn til tale.
  • Hvordan du forteller meg hva som skal skje: Beskriv aktiviteten steg for seg.
  • Hvordan du setter ord på det vi gjør: "Vi hører på musikk", vis "musikk"-tegnet
  • Hvordan du avslutter: Beskriv hvordan du avslutter aktiviteten. Beskriv om det fortelles med ord, tegn til tale eller symboler.
  1. Gi aktiviteten nøkkelord

Skiv inn nøkkelord som vil gjøre det lett å søke opp på Comanion-appen i etterkant. NB! Hvert enkelt ord vil være søkbart.

1. Legg til media som viser aktiviteten

Marker det media som skal benyttes ved å trykke på filen, filen som er valgt vil få en orange markør på seg.

1. Inneholder aktiviteten sensitiv informasjon?

Marker om aktiviteten inneholder sensitiv informasjon. Ved å huke av for ja her vil dette aktiviteten ikke være tilgjengelig for de som eventuelt har brukertilgang som gjest eller kommunikasjonspartner uten taushetsplikt.

Aktiviteten vil få et hengelås ikon på seg, som skal være med å bevisstgjøre kommunikasjonspartnere og administratorer som kan se innholdet om at dette er sensitivt.

Publisere aktiviteten

Innholdet lagres automatisk undervis mens du jobber. Når du er ferdig med alle oppgavene over kan du publisere innholdet. Er du logget inn som administrator eller foreldre/verge vil du ha mulighet til å publisere. Trykk på "Publiser", da vil innholdet bli tilgjengelig i Companion appen på iPaden.

Slik bruker du gruppemeldinger: Åpne gruppemelding, da vil få opp et chattfelt. Skriv inn din beskjed og trykk send. Denne melingen vil være synlig for alle i nettverket neste gang de logger inn på creator.knowme.no