Tilgangsnivåer

Oppdatert av Lifetools AS

Vi har lagt inn 4 ulike tilgangsnivåer for å gi maksimal fleksibilitet og sikkerhet i KnowMe. Tilgangene opprettes og administreres i KnowMe Creator under "Mitt nettverk":

Foreldre/verge:

Rollen "Foreldre/Verge" gis til den som har juridisk ansvar for eieren av KnowMe-kontoen. Denne rollen er fast og ikke påvirket av endringer i eierens liv, noe som sikrer kontinuerlig drift og konstant bruk av systemet. Før bruk av KnowMe, må en digital samtykkeerklæring aksepteres av denne rollen. "Foreldre/Verge" har omfattende lese- og skriverettigheter i systemet, noe som inkluderer muligheten til å samle, bearbeide, lagre, publisere, slette og bruke innholdet i KnowMe. I tillegg kan denne brukerrollen tildele og endre andre brukerroller.

Administrator:

Det kan være en eller flere administratorer i KnowMe. Det er en fordel at administrator kjenner personen som eier hjelpemiddelet godt. Denne rollen har full lese og skriverett i hele systemet. Det betyr at administrator kan samle, bearbeid, lagre, publisere, slette og lese/bruke innholdet i KnowMe. Administrator kan tildele og redigere andre brukerroller.

Kommunikasjonspartner:

Denne rollen tildeles ofte de som jobber tett på personen og som bruker KnowMe daglig. Kommunikasjonspartner har full leserett og delvis skriverett i hele systemet. Det betyr at personen kan samle, bearbeide, lagre og lese/bruke innholdet i KnowMe. Kommunikasjonspartner kan kun administrere sin egen profil.

Kommunikasjonspartner uten taushetsplikt:

Rollen som kommunikasjonspartner uten taushetsplikt tildeles personer som er tilknyttet eieren av KnowMe-kontoen og som ikke har taushetsplikt. Både administratorer og kommunikasjonspartnere har mulighet til å begrense tilgangen til sensitivt innhold for denne brukerrollen. En kommunikasjonspartner uten taushetsplikt har full tilgang til å lese og begrenset tilgang til å skrive i hele systemet, noe som innebærer at de kan samle, bearbeide, lagre og bruke ikke-sensitiv informasjon i KnowMe. De kan imidlertid kun administrere sin egen profil.

Gjest

Gjesterollen er for personer som ikke er en del av brukerens daglige liv, men som kan bli det i fremtiden. Denne rollen hjelper til med å lette overgangen mellom ulike livsområder. Som gjest har man kun tilgang til å lese ikke-sensitivt innhold i visse deler av systemet (i Creator).

Sensitivt innhold kan merkes av administratorer før publisering. Innhold merket "sensitivt" vil ikke være synlig for brukere med status som "Gjest" eller "Kommunikasjonspartner uten taushetsplikt".

Tilgangsmatrise:

KnowMe Creator

KnowMe Companion

KnowMe Observer

Administrator og Foreldre/Verge

Skrive / Lese / Publisere / Slette

Skrive / Lese / Publisere / Slette

Skrive / Lese / Publisere / Slette

Kommunikasjonspartner

Skrive / Lese

Skrive / Lese

Skrive / Lese

Kommunikasjonspartner u/taushetsplikt

Skrive / Lese (kun ikke-sensitivt innhold)

Skrive / Lese (kun ikke-sensitivt innhold)

Skrive / Lese (kun ikke-sensitivt innhold)

Gjest

Kun lese

Ingen tilgang

Ingen tilgang