Fornyelse av lisensen

Oppdatert av Lifetools AS

Når lisensen skal fornyes må det sendes inn en forenklet søknad om dette til NAV Hjelpemiddelsentral. Ved vedtak videreføres kontoen for 3 nye år. Søknadsskjemaet finner du på NAV sine sider her.

Utfylling av søknad

Følg NAV sine anvisninger for «Søknad om hjelpemidler til kommunikasjon» NAV 10-07.03. Først velger du knappen «Send på papir». Det kan være nødvendig å sende med dokumentasjon på helse og funksjonsnivå om dette har endret seg siden første gangen det ble søkt. Hvis ikke, gå videre og fyll inn personnummeret til personen som eier hjelpemiddelet.Last deretter ned «Førsteside i saken», deretter laster du ned søknadsskjemaet for utfylling. Fyll ut punkt 1-10 i søknaden. Til slutt skriver du ut førstesiden og så selve søknaden, signer begge og send brevet til NAV Skanning, Postboks 1400, 0109 OsloI søknadens punkt 5 skal det opplyses om at hensikten med søknaden er en fornyelse av kommunikasjonshjelpemiddelet KnowMe.I søknadens punkt 6 «HMS artikkelnummer» så brukes artikkelnummeret 327431 for KnowMe lisensforlengelse i denne søknaden.

Serienummeret til enheten (iPaden) dere nå bruker må fremkomme i søknaden om fornyelse. Bestillingsnummeret fra forrige vedtak er også viktig at dere legger ved. På den måten kan vi identifisere eieren i fornyelsesprosessen. I søknadens punkt 6 «Hjelpemiddelbeskrivelse» skal dere fylle inn serienummeret og bestillingsnummeret. Disse finner dere i hjelpeteksten som dukker opp i Creator.

Så snart vi mottar bestilling fra NAV forlenger vi lisensperioden for 3 nye år.

Søknad om erstatningsmaskin

Dersom maskinen deres er eldre enn 6 år anbefaler vi å søke om en erstatningsmaskin. HMS-nummeret for dette er 327430.

Retur av brukt hjelpemiddel

Etter du har mottatt av ny enhet så ønsker NAV Hjelpemiddelsentral den gamle enheten i retur. Vennligst trykk «Innlevering av hjelpemiddel» under, og fyll ut søknaden NAV 10-07.63.I søknadens steg 4 «Hjelpemidler som skal leveres» blir du bedt om å fylle inn HMS artikkelnummer som er 239526 for KnowMe. Videre får du spørsmålet «Er hjelpemiddelet seriestyrt?» Her velger du «Ja» og legger ved serienummeret for enheten som skal i retur.

Serienummeret på iPaden finner du her: Instillinger/Generelt/Om/Serienummer

All data som ligger på denne enheten vil bli slettet i prosessen. Ta også kontakt med ditt lokale hjelpemiddelkontor for retur og bistand.

Innlevering av hjelpemiddel

Ved spørsmål vennligst ta kontakt på support@lifetools.no eller 902 99 374, eller ta kontakt med din regionale hjelpemiddelrådgiver på NAV Hjelpemiddelsentral.