Slik lager du en ny artikkel

Oppdatert av Lifetools AS

Artiklene finner du under "Bli kjent med meg". Denne siden inneholder beskrivende artikler om personens liv. Vi anbefaler at innholdet skrives fra brukerens perspektiv, i "jeg"-form. Artiklene vil være tilgjengelig i KnowMe Companion etter at de er publisert.

Du kan velge hvilken artikkel som skal ligge på forsiden i KnowMe Companion ved å bruke sett som hovedartikkel-knappen inne på det aktuelle kortet. Det er kun én artikkel som kan være hovedartikkel. Hovedartikkelen bør være en kort og personlig presentasjon av personen.

Slik kommer du i gang

1. Åpne "Bli kjent med meg" i menyen på venstre side.

Du vil nå få tilgang til et bibliotek med alle "Bli kjent"-artiklene som er opprettet for denne KnowMe-kontoen. De artiklene som er synlige i Companion-appen er merket med "Publisert". Utkast er merket som "Ikke publisert" og er kun synlig i Creator.

1. Trykk på knappen "Ny artikkel" oppe i høyre hjørne.

Du vil nå åpne et artikkelkort, kortet inneholder en liste med oppgaver som må fylles ut for å kunne publisere en ny artikkel. For hver oppgave som er fullført vil oppgaven få en grønn hake på seg. Oppgavene som er markert med et oransje utropstegn (!) må fylles ut for å kunne publisere artikkelen. De oppgavene som ikke har denne markeringen er frivillig å fylle ut, men vi anbefaler å fylle ut alle oppgavene. Når en oppgave er ferdig trykker du på "Neste" for å gå videre.

1. Rediger innhold

Det er alltid mulig å redigere innholdet. Klikk på "rediger" på artikkelen som ligger i artikkelbiblioteket. Du vil nå få tilgang til å gjøre redigeringer, oppdatere bilder, endre på tekst og tittel.

Innholdet lagres automatisk mens du jobber. Trykk på "oppdater" for å være sikker på at de siste endringene er lagret. Du kan når som helst redigere artikkelen ved å velge "Rediger" på artikkelkortet.

Oppgaver

1. Legg til media som beskriver artikkelen.
    Velg media (film eller bilde) fra mediebiblioteket eller fra observasjoner. Få tilgang på alle filene dine ved å trykke på "Mediebiblioteket". Marker filen du vil bruke ved å trykke på "velg". Du har mulighet til å markere flere bilder og filmer for å beskrive artikkelen. Alle filene vil være synlig i Companion-appen.
  2. Gi artikkelen en overskrift.
    I rullgardinen vil du finne noen forslag til titler. Ønsker du å opprette egen tittel, trykker du på "opprett ny tittel". Skiv inn tittelen og trykk på "lagre".
  3. Velg media plassert øverst i artikkelen.
    Marker en fil som skal være plassert øverst i artikkelen, denne filen vil være synlig fra artikkel biblioteket. Trykk på filen du vil markere, den vil da få en oransje hake på seg. De andre filene vil være synlig når artikkelen åpnes i Companion-appen.
  4. Beskriv artikkelen.
    Legg inn artikkeltekst. Det er anbefalt å skriv i "jeg" form som om personen forteller om seg selv. Denne teksten vil ha talesyntese. Trykk på "Spill tale" under tekstboksen for å høre hvordan talesyntesen høres ut.
  5. Gi artikkelen nøkkelord.
    Hvert ord vil legge seg som enkeltsøkbare ord. Nøkkelordene gjør det lettere å søke opp i Companion-appen senere.