Klargjøring og aktivering

Oppdatert av Lifetools AS

Denne seksjonen skal hjelpe deg i gang med aktiveringen av KnowMe etter at du har mottatt hjelpemiddelet fra din regionale hjelpemiddelsentral. Forutsetningen du har i forkant av aktiveringen bestemmes ut fra om du kommer fra vårt prøvelisensløp på 30 dager eller om du er helt ny for systemet. Under finner du egne forklaringsseksjoner for dette. Velg den aktiveringen som passer for deg.

I hjelpemiddel-pakken fra oss finner du:

KnowMe leveres som en komplett og ferdig rigget løsning med maskinvare, programvare og skylagring. Lisensperioden har en varighet på 3 år, og dette får du:

• KnowMe-lisens med ubegrenset antall brukere
  • Gratis programvareoppdateringer
  • iPad (64GB) - brukes som kommunikasjonsplattform
  • Beskyttelsesdeksel og skulderreim
  • Ubegrenset skylagring for kontoen
  • Ubegrenset teknisk brukerstøtte
  • 10 timer teknisk opplæring (nettbaserte møter)

Klargjøring

1. Ta iPaden ut av esken. Under den finner du samtykkeerklæringen som skal signeres av Foreldre/verge og returneres til oss.
  2. Ta bæreselen ut av posen. Monteringsanvisning for selen finner du her
  3. Start opp iPaden. Du starter iPaden ved å trykke og holde inne knappen på den ene kortsiden av maskinen i 3 sekunder. Etter dette vil du kommer til maskinens påloggingsside
  4. Logg deg på maskinens operativsystem (iOS). Du må logge deg inn på selve iPad'n for å få tilgang til appene. Påloggingskoden har vi lagt inn for deg i forkant. Koden finner du på i informasjonsskrivet som ligger i iPad-esken. For maksimal sikkerhet rundt dette hjelpemiddelet så er det anbefalt å bytte påloggingskoden etter førstegangs pålogging. Koden endrer du under: Innstillinger appen/Touch ID/Kode
  5. Gi maskinen nettilgang (WIFI). Husk å aktivere WIFI-tilgangen på enheten rett etter pålogging. Dette viktig for videre aktivering av systemet. Tilgang til WIFI-innstillinger finner du i Innstillinger-appen/WIFI/velg nettverk
NB! I en del offentlige/kommunale nett vil WiFi-tilgangen kreve at man logger seg inn via en egen påloggingsside. Denne nettsiden vil forsøke å åpne seg automatisk i nettleseren "Safari". På grunn av våre strenge personvernregler vil disse påloggingssidene i utgangspunktet være blokkert. Ta kontakt med oss på support@lifetools.no slik at vi kan åpne tilgangen til denne siden for deg.

Aktivering

For å aktivere KnowMe systemet første gang så må du først starte COMPANION appen på denne maskinen. Deretter velger du «Registrer ny bruker» og følger anvisningene for opprettelse av en ny klient (den hjelpemiddelet tilhører) og ny bruker (deg). Det kan være en fordel at det er en av foreldrene/vergen som registrerer seg første gang da denne personen automatisk får status i systemet som «Foreldre/verge». Denne statusen betyr at personen har en juridisk binding til dette eieren av dette hjelpemiddelet, og er pliktig til å fylle ut samtykkeerklæringen vedlagt på vegne av personen. Hvis det derimot ikke er praktisk å registrere systemet første gang av en foreldre/verge, så kan denne statusen endres på et senere tidspunkt. Se «Mitt nettverk» i webportalen CREATOR www.creator.knowme.no

NB! Hvis du allerede har opprettet en prøvelisens hos oss og ønsker å videreføre denne, så kan du aktiverer 5-årsplan ved å logg deg på Companion-appen på denne maskinen med ditt brukernavn og passordet som du opprettet i forbindelse med prøvelisensen. Deretter velger du klienten (den som eier hjelpemiddelet) fra listen foran deg. Companion verifiserer deg og laster inn profilen til klienten. Prøvelisenskontoen blir nå automatisk konvertert til en 5-års lisens fra NAV hjelpemiddelsentral. Du er nå satt opp og er klar til å bruke alle appene i systemet.

Hvor logger jeg på?

Du kan også laste ned Observer-appen på dine andre mobile enheter som for eksempel din mobiltelefon.

Observer til iOS (iPhone / iPad) finner du her

Observer til Android finner du her